Categorized | Skopje Airport

ПОЛЕТУВАЊА Аеродром Александар Велики Скопје

banner-skopje-kosovo

SKOPJE – LONDON – LUTON WIZZ AIR 05:15
SKOPJE -ZAGREB CROATIA AIRLINES 05:40
SKOPJE -BELGRADE JAT AIRWAYS 06:02
SKOPJE -ISTANBUL TURKISH AIRLINES 09:03
SKOPJE -DORTMUND WIZZ AIR 11:20
SKOPJE – SABIHA GOKCEN ISTANBUL PEGASUS AIRLINES 11:40
SKOPJE – VIENNA AUSTRIAN AIRLINES 12:58
SKOPJE – VIENNA LUFTHANSA 12:58
SKOPJE – MULHOUSE WIZZ AIR 13:05
SKOPJE – LJUBLJANA ADRIA AIRWAYS 15:55
SKOPJE – LJUBLJANA  LUFTHANSA 15:55
SKOPJE – BRUSSELS JETAIRFLY 16:30
SKOPJE – ROME BELLE AIR EUROPE 17:50
SKOPJE – MALME WIZZ AIR 18:40
SKOPJE – BELGRADE JAT AIRWAYS 19:25
SKOPJE – ZURICH HELVETIC AIRWAYS 19:55
SKOPJE – ISTANBUL TURKISH AIRLINES 20:35
SKOPJE – VIENNA AUSTRIAN AIRLINES 04:30
SKOPJE – VIENNA LUFTHANSA 04:30

 

СЕКТОРОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРИ ТАВ МАКЕДОНИЈА ДОБИ ПЛАКЕТА ЗА БЛАГОДАРНОСТ
16 Април 2013 година

Царинската управа на Република Македонија ја прослави 21 годишнината од своето постоење и по повод денот на Царината, 14 април, се одржа традиционална свечена церемонија  на која беше искажана благодарност на институциите и поединците кои со својата работа дадоа придонес за успешната работа на Царинската управа и поддршка на реформите во царинското работење.

Од името на Царинската управа, директорот Каргов додели Плакета за посебна благодарност на Секторот за безбедност – служба за противдиверзиона заштита од ТАВ Македонија, Аеродром „Александар Велики“ Скопје, за давањето помош во откривачките активности на царинските службеници за спречување на нелегално изнесување на предмети од државата кои претсавуваат непроценливо културно богатство на РМ. Плакетата ја прими г-дин Зоран Илиевски, директор на Секторот за безбедност.

На традиционалната свечена церемонија присуствуваа членови на Владата на РМ, преставници на дипломатскиот кор, бизнис заедницата, здруженија и соработници на Царинската управа. свечената седница ja отвори Заменик претседателот на Владата и министер за финансии, г-дин Зоран Ставрески кој истакна дека “Република Македонија е горда на оваа служба”. Директорот на Царинската управа, г-дин Ванчо Каргов ги презентираше остварените резултати и активностите на Царинската управа во 2012 година.

Incoming search terms:

Leave a Reply